Daar kan geen sleutelhanger tegenop!

 

Vroeger vond ik ‘m verschrikkelijk, mijn naam! Ik had liever een ‘normale’ naam zoals ik dat regelmatig in mijn eigen hoofd bedacht. Je zou je dan natuurlijk af kunnen vragen wat een normale naam is. Sanne, Sandra, Anne, dat vond ik allemaal prima namen.
Mijn naam die zolang ik leef al tientallen bijnamen kent. Je zou bijna zeggen dat zo’n bijzondere naam toch vaak op allerlei snuisterijen te vinden is.
Regelmatig zag ik in winkels bekers, armbandjes of sleutelhangers met namen er op. Steeds opnieuw keek ik vol spanning tussen de namen met een ‘H’. Tevergeefs. Nergens, maar dan ook nergens vond ik een hebbeding met mijn naam. Ik kan me nog herinneren dat ik op een dag een hangertje kon laten graveren met mijn naam. Wat was ik blij en trots!

Ik ben vernoemd naar mijn oma, iets waar ik overigens altijd heel trots op ben geweest.
Hoewel mijn naam met ‘y’ geschreven wordt, schreef mijn oma mijn naam altijd standaard met ‘ie’, net als bij haar eigen naam. Ik geloof dat ik dat nooit tegen haar heb gezegd, ik heb het altijd laten gaan.
Wanneer mijn oma mij belde voor mijn verjaardag zei ze altijd: ‘Dag Hilly, met Hillie.’ Steeds opnieuw lachten we hierom. Dat heeft me altijd een warm gevoel gegeven.

Ik heb mezelf vroeger regelmatig in de steek gelaten. Ik ben vaak, heel vaak mijn gevoel en grens voorbij gegaan. Ik heb vaak gevochten tegen alles in mij. In mijn ogen was ik nooit goed genoeg, hechtte ik meer waarde aan de woorden van een ander, dan aan de woorden van mezelf. Ik sprak vaak negatief over mezelf en ik dacht negatief over mezelf. Zo ook over mijn naam.

De liefde voor mijn eigen naam is steeds meer gaan groeien.

Een aantal jaren later, tijdens een familieopstelling vertelde Bouke de Boer mij de betekenis van mijn naam. Ik voelde hoe belangrijk het voor me was om dit te horen. Om te voelen hoe deze naam bij mij past. Hoe mijn naam zó van mij is. Daar kan geen sleutelhanger of beker tegenop! Bij het ervaren van deze bijzondere familieopstelling kon ik op dat moment sterk voelen hoe ik mijn naam eer had aangedaan. Hoe ik de strijd dikwijls ben aangegaan en daarin nooit heb opgegeven. Momenten en periodes waarin ik verdwaald was, mijn eigen richtingsgevoel kwijt was, zelfs in die momenten hield ik hoop. Hoop en vertrouwen op betere tijden. Vertrouwen op een verbeterde versie van mijzelf.

 

Dat alles vind ik vandaag de dag terug in mijn naam.
Ik draag mijn naam met trots. Ik draag mijn naam met liefde. Mijn naam waarin ik de wortels van mijn oma, mijn familie kan voelen.

Hilly, dat afkomstig is van Hilda, betekent strijdster, krijgster en moedige heldin.
Voor het vechten in mij heb ik voor de liefde gekozen.
Vanuit liefde ben ik vandaag de dag een strijdster, een krijgster een moedige heldin en kies ik steeds opnieuw mijn eigen pad.


 

Wat betekent jouw naam voor jou?

*Ben je nieuwsgierig naar wat de naam Hilly Gaia-Coaching precies betekent? Klik dan hier

Commentaren: 0